12 Ocak 2015 Pazartesi

Wroclaw'da huzur veren bir park..

Polonya'nın şirin şehri Wroclaw, cüceler şehri diye anılmasının yanında yeşil bir şehir olmasıyla da ünlüdür. Zira botanik parkını görünce yeşile doyup huzura da alıp geliyorsunuz yanınızda..

Wroclaw Botanik Parkı
Dünyanın her yerindeki sayısız çiçek ve bitki çeşidi bulunuyor parkta. En sevdiğim kısmı ise kaktüs çeşitleri oldu. O kadar farklı çeşit kaktüsü bir arada görmemiştim. Kaktüs bölümündeyken kendinizi çölde kalmış gibi hissedebilirsiniz:)

Kaktüs çeşitleri




Wroclaw botanik parkında çiçeklerin ve bitkilerin özellikleri üzerlerinde anlatılıyor. Aynı zamanda o bitkiden yapılan ilaç, şampuan, krem vb. ürünlerde üzerlerine bırakılmış. Çoğu bitki ve ürün hala dünyada bilinmiyor. Bu ürünleri bilimsel olarak incelemek için burası ayrıca vakit harcanması gereken bir yer..Sizde ilk defa geliyorsanız öncelikle parktaki huzur veren atmosfer ile ilgilenebilirsiniz:)) 

                            
                                   
Bitkilerden elde edilen ürünler



Gezimizin ilerleyen saatlerinde çocukların ikisi de uyuyor. Uyunmayacak yer değil tabi:))



Wroclaw botanik parkında gezinti yapan katolik rahip ve rahibe ise çok sevimliydi:)) 

Botanik parkı en güzel anlatan tablolardan biri ise şatonun kenarındaki fotoğraf. Ayrıca park içerisindeki tanıtım müzelerini de gezebilir, çayınızı bu eşsiz manzara karşısında yudumlayabilirsiniz..Anılarınızın hep taze kaldığı, hatırladığınız da hep gülümseyeceğiniz huzur dolu bu botanik parka fırsatınız varsa mutlaka gitmenizi tavsiye ederim..


Sevgilerle..




Tüm resimler tarafıma aittir.

2 yorum: